Pàgines

dijous, de juny 24, 2004

Més xarxes socials

Arrel del Bitàcora que vaig escriure, s'ha posat en contacte amb mi el promotor de dues xarxes socials perquè el hi pegui una ullada.
Neurona.com
Linkara.com

Els he vistes però no m'hi he subscrit. Per escriure el Bitàcora ja em vaig subscriure a les 3 que vaig explicar per damunt.

La reflexió és: com es pot gestionar estar a més d'una xarxa social? Només et subscrius en aquelles que coincideixen més amb tipus de gent com tu? Però i si tens un jo fragmentat molt ampli i ests capaç de ser de molts estils? I si en una no trobes tot els tipus de gent amb qui et relaciones? Tampoc no pots anar demant a la gent que es doni d'alta a totes les xarxes que tu et vas donant d'alta.

Llavors, sorgirà, algun tipus de metaxarxa, com en el seu moment van sorgir els metacercadors? No obstant això sembla més dificíl perquè s'ha de tenir en compte tot el tema de la privacitat de l'usuari. A les xarxes l'usuari dóna informació sensible, i aquesta no es pot agregar amb la d'altres xarxes, així com així.

Bé, supòs que la tecnologia encara que facilita la rapidesa de connexió i visitar més "llocs" amb menys temps, no lleva que, igual que a la vida real, la vida social de cada un és la que un és capaç de gestionar. Uns estan en més xarxes socials off line i uns altres en menys. Llavors a internet segurament passarà el mateix. Però així com en la vida real és més difícil escrutar les relacions socials i professional d'un altre, se suposa que el programari social ho facilita, però serà capaç de superar la dificultat de rastreig en la fragmentació i divisió de xarxes. Si ho haguéssim de dibuixar, quina forma tendria. Fractals?