Pàgines

divendres, d’agost 04, 2006

La publicitat de Google fora de la xarxa?

Fa uns mesos ja vaig sentir que Google començaria a gestionar ADWORDS en publicacions de paper, i ara que ho farà en programes de ràdio [1, 2]. (La darrera frase de la referència 2, acaba així: "If they can accomplish this with radio, perhaps television will be the next stop for Google and its ad network. ". Per tant, diria que no mostren molta confiança amb la notícia.

Però si fos realitat seria una bomba. Sobretot si es pogués arribar als mitjans més petits, més locals, als quals les audiències se senten més pròximes i més fidels. I sobretot, si realment fos veritat que des d'adwords poguessis planificar i gestionar una campanya de publicitat per exemple a 1.000 revistes de poblacions properes a la costa espanyola del mediterrani per anunciar una campanya d'una franquícia d'escoles de kite surf, per posar un exemples, sencill ;-)

En aquesta línia també tenim un projecte a l'IBIT, ara que, no crec que sigui el mateix plantejament que té Google, i molt manco, de moment, tan ambiciós. No es tracta però, d'insertar publicitat en els mitjans, sinó de conèixer quins són els mitjans locals, aquells que no estan auditats, i ofereixen espais de publicitat, i arribar fins al punt de gestionar l'ordre de publiciat, però no d'inserir-la.

Si Google realment fa el que diu, o deia, si ho fa en paper, entenc que els mitjans s'hauran d'adaptar als formats de Google, perquè si és al revés, no m'imagin com resoldran el tema d'enviament dels originals, més que res per gestionar els tamanys dels mòduls de publicitat que varien en cada mitjà en paper. I vols dir que els mitjans impresos modificaran la seva composició de columnes per adaptar-s'hi? Són reflexions amb veu alta que en tenir un poc de temps m'agradaria analitzar més a fons. La planificació de mitjans és un tema que es complica de cada dia més, i romp el model de negoci classic de les economies d'escales de les agències per grans comissions.