Pàgines

diumenge, de desembre 16, 2007

OpenID - Gestor d'identitats distribuïdes

A com més llocs em don d'alta, més útil veuria una eina que em permetés gestionar la identitat i evitar haver-me de registrar cada vegada a formularis que em demanen dades similars, perquè al final és molta feina.

De casualitat, en un d'aquests registres he vist un concepte que no coneixia "OpenID" i he mirat meam que era això. El millor que he trobat que ho explica és aquest apunt de Maestros del Web: OpenId, descentralizando tu identidad online. L'article explica les característiques (només t'hauràs de registrar a un lloc i a partir d'aquí a través d'uns protocols que expliquen podràs entrar sense haver de tornar de deixar les teves dades a tots aquells llocs que ho soporti), els defensors (estalvi de temps) i els detractors (és molt perillós tenir la identitat de tots els llocs on estàs lligada a la identitat en un sol servidor, perquè si caigués aquest servidor no podries entrar en tots aquests llocs, i si te robassin la identitat d'aquí te robarien la identitat de per tot).

El que coincideixen a dir és que no és aconsellable per llocs crítics com per exemple els bancs.

Per seguir investigant sobre aquesta idea i iniciativa, i fer-ho una realitat més present es va fundar al juny de 2007 l'OpenID Fundació.