Pàgines

diumenge, de desembre 16, 2007

Y tú, ¿qué marca eres? 12 claves para gestionar tu reputación personal

Na Neus Arqués, experta en manejar la seves pròpies reputacions personals lligades amb vàries identitats, tres com a mínim que jo sàpiga (empresària experta en marketing i reputació digital, autora de novel·la i autora de manuals de comunicació) ha publicat un nou llibre: Y tú, ¿qué marca eres? 12 claves para gestionar tu reputación personal.

El llibre no té desperdici. Moltes coses les tenia assimilades, però un llibre com aquest sempre ajuda a refrescar les idees, ordenar vells conceptes, i plantejar-te algunes situacions. Jo dividiria el llibre en dues parts. La primera, utilitza les bases del marketing per fer un exercici d'autoposicionament de la teva persona. La segona part enumera les eines que, un cop dissenyada l'estratègia de posicionament, pots utilitzar en funció de les teves habilitats per guanyar visibilitat.

Per descomptat, aquesta vegada no he començat el llibre ni per davant ni per darrera, sino pel mig: 7. "yo ¿soy yo?": cómo nos construimos una identidad (o varias). Aquest capítol forma part de la Part II del llibre: Identidad y reputación. I el capítol 6 (Egosurfing: lo que la red dice de ti) comença amb una bona cita: "Mi nombre es mío. Yo soy la primera y principal fuente de información sobre mí mismo" de Anil Dash.

Després he llegit la segona part que m'ha reafirmat el que ja sabia, però els dos darrers capítols m'han fet pensar i reflexionar. M'ha anat bé llegir les pàgines 116-118 "Punto y aparte: renovarse o morir". Ho necessitava. És com si aquestes pàgines estassin allà perquè les trobàs i les llegís. Després he rellegit el punt anterior "Punto y seguido: la ambición redefinida". Total, mentre llegia anava pensant en el meu blog, l'estratègia que tenia quan el vaig començar l'any 2003, i els objectius de la qual ja havia assolit, ja no era motiu per continuar de forma tan intensa aquest bloc com hi dedicava temps en èpoques anteriors. No el volia abandonar perquè encara hi puc publicar apunts relacionats amb el tema "Identitat i reputació digital" però el que m'atura és que potser aquesta missió ja no és la meva missió i això és el que he de reflexionar aquestes festes, com ja m'havia aconsellat Chalamanch.

Després m'he dit, si el final m'ha estat útil, segurament al principi del llibre trobaré la clau. I així ha estat, a les pàgines 24-29 sota el títol 1. "¿Qué es lo que de verdad te importa en la vida"?

En resum, un bon manual per a identificar-se, projectar-se i donar-se visibilitat.

PD: això de llegir un llibre que és per origen lineal com si fos un hipertext no sé si és un bon exercici.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bel,

les tres Neus et donem les gràcies per referenciar el llibre. Fantàstic que t'hagi servit!

Anònim ha dit...

Bel interessant, li donarem una ullada. I de pas bones festes