Pàgines

dimarts, de febrer 16, 2016

De la co-creació de marca a la co-creació de serveis turístics

El mes d'Octubre em van convidar a participar a l'INTO (Innovation in Tourism). Era el segon any que hi participava com a ponent. Així com l'any 2009 havia convidat viatgers per explicar les seves experièncis com a viatgers 2.0, ja al 2015 vaig poder explicar els resultats de les investigacions de com el contingut creat pels turistes 2.0 i residents influeix en la formació de la imatge del destí turístic. I a més ho vaig enllaçar en com els turistes i residents participen en la co-creació de serveis a partir de l'economia col.laborativa. Vaig plantejar que això ho podríem denominar "hospitalitat 2.0." i analitzar-ho com a fenomen per mesurar quina influència exerceix sobre el destí. Vos deixo amb la presentació, en castellà a partir del minut 4,20.El primer any (2009) havia moderat aquesta taula rodona:

Taula rodona: Escoltem els viatgers i els turistes 2.0
Moderador: Sra. Bel Llodrà
Coordinadora Area Comunicació Digital Fundació IBIT

Couch Surfer
Sr. Mateu Batle
Cap de projectes de la Fundació IBIT
En solitari o en companyia, cerca per la xarxa persones hospitalàries que l’acullin a les seves cases. També ofereix casa seva i/o fa de guia turístic. Pot prendre clients als allotjaments turístics, però en pot aportar als transports i a l’oferta complementària.

High tech traveller
Sr. Toni Mascaró
Fundador i director general de eMascaró Crossmedia, SL
L’executiu d’alta tecnologia, sempre amb el mòbil de darrera generació a la mà i connectat a la xarxa, té la posició localitzada dels seus contactes per tal de trobar-los com si fos de casualitat entre reunions i aprofitar-ho per prendre un cafè, una copa o unes tapes.

Cool traveller
Sr. Julio García Ramis de Ayreflor

Cerca les darreres tendències en disseny i carisma de les ciutats i no li importa gaire el preu. La seva combinació de cerca favorita és hotels+disseny+ciutat o hotels+modernitat+ciutat. Es fixa en les opinions i fa sondejos amb amics. I és lector assidu de les revistes de les companyies aèries, de tendències o llibres especialitzats en disseny.

Travel blogger
Sr. Eduard Balsebre
Travel Blogger
El prescriptor s’informa de tot mitjançant diferents fonts en línia i fora de línia, gaudeix del seu viatge i l’estructura i l’explica en una pàgina web o blog. En el futur, aquesta pàgina és consultada per altres viatgers que planifiquen rutes per als seus viatges.

Idol fan
Sra. Marilén González
Consultora sènior a l'Àrea d'Administració Digital de la Fundació IBIT
Persegueix el seu ídol al cost mínim. S’informa de les activitats en webs de referència dels seus ídols. Està subjecte a les dates de les actuacions. La primera cosa que compra és el bitllet d’avió. Estalvia en el preu de l’hotel, però per a ell és indispensable la proximitat al recinte del concert, per la qual cosa mira pàgines de reserva i opinions i ho contrasta posteriorment amb Google Maps. Viatja amb amics o es troba amb els amics a la destinació. Té temps mort a les cues per aconseguir els primers llocs.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

que discurso tan insoportable. me aburres.

gdp384q5gy ha dit...

While these outcomes have been largely inconclusive, the identical authors followed up with a second research (Nacke et al. 2010), in which they examined psychophysiological response to sound on versus off in video video games. Neither electrodermal activity nor facial electromyography have been influenced by the sounds of the game. It should be famous, nonetheless, that solely tonic measurements have been 메리트카지노 recorded.