Pàgines

dimarts, de febrer 16, 2016

De la co-creació de marca a la co-creació de serveis turístics

El mes d'Octubre em van convidar a participar a l'INTO (Innovation in Tourism). Era el segon any que hi participava com a ponent. Així com l'any 2009 havia convidat viatgers per explicar les seves experièncis com a viatgers 2.0, ja al 2015 vaig poder explicar els resultats de les investigacions de com el contingut creat pels turistes 2.0 i residents influeix en la formació de la imatge del destí turístic. I a més ho vaig enllaçar en com els turistes i residents participen en la co-creació de serveis a partir de l'economia col.laborativa. Vaig plantejar que això ho podríem denominar "hospitalitat 2.0." i analitzar-ho com a fenomen per mesurar quina influència exerceix sobre el destí. Vos deixo amb la presentació, en castellà a partir del minut 4,20.



El primer any (2009) havia moderat aquesta taula rodona:

Taula rodona: Escoltem els viatgers i els turistes 2.0
Moderador: Sra. Bel Llodrà
Coordinadora Area Comunicació Digital Fundació IBIT

Couch Surfer
Sr. Mateu Batle
Cap de projectes de la Fundació IBIT
En solitari o en companyia, cerca per la xarxa persones hospitalàries que l’acullin a les seves cases. També ofereix casa seva i/o fa de guia turístic. Pot prendre clients als allotjaments turístics, però en pot aportar als transports i a l’oferta complementària.

High tech traveller
Sr. Toni Mascaró
Fundador i director general de eMascaró Crossmedia, SL
L’executiu d’alta tecnologia, sempre amb el mòbil de darrera generació a la mà i connectat a la xarxa, té la posició localitzada dels seus contactes per tal de trobar-los com si fos de casualitat entre reunions i aprofitar-ho per prendre un cafè, una copa o unes tapes.

Cool traveller
Sr. Julio García Ramis de Ayreflor

Cerca les darreres tendències en disseny i carisma de les ciutats i no li importa gaire el preu. La seva combinació de cerca favorita és hotels+disseny+ciutat o hotels+modernitat+ciutat. Es fixa en les opinions i fa sondejos amb amics. I és lector assidu de les revistes de les companyies aèries, de tendències o llibres especialitzats en disseny.

Travel blogger
Sr. Eduard Balsebre
Travel Blogger
El prescriptor s’informa de tot mitjançant diferents fonts en línia i fora de línia, gaudeix del seu viatge i l’estructura i l’explica en una pàgina web o blog. En el futur, aquesta pàgina és consultada per altres viatgers que planifiquen rutes per als seus viatges.

Idol fan
Sra. Marilén González
Consultora sènior a l'Àrea d'Administració Digital de la Fundació IBIT
Persegueix el seu ídol al cost mínim. S’informa de les activitats en webs de referència dels seus ídols. Està subjecte a les dates de les actuacions. La primera cosa que compra és el bitllet d’avió. Estalvia en el preu de l’hotel, però per a ell és indispensable la proximitat al recinte del concert, per la qual cosa mira pàgines de reserva i opinions i ho contrasta posteriorment amb Google Maps. Viatja amb amics o es troba amb els amics a la destinació. Té temps mort a les cues per aconseguir els primers llocs.


1 comentari:

Anònim ha dit...

que discurso tan insoportable. me aburres.