Pàgines

dissabte, d’octubre 24, 2009

INTO 2009. Congrés internacional d'Innovació en Turisme

Enguany l'INTO em va agradar especialment per dos motius:
  1. M'hi van convidar a participar activament podent aportar el meu punt de vista sobre el Web 2.0, Travel 2.0 i proposant ponents. I vaig poder proposar i moderar la taula rodona Escoltem els Viatgers i els Turistes 2.0.
  2. El tema en ell mateix ja m'interessava moltíssim.
També em va agradar més perquè es va aprofitar infraestructura del ParcBit. Per nosaltres que ja estam fent feina al ParcBit és més còmode, ja que ho tenim allà mateix, tot i que poder-ho fer a diferents indrets de l'illa, com un any que es va fer a Pollença també té el seu encant.

M'ha sorprès gratament la repercussió que ha tengut a les xarxes socials i la bona feina que ha fet en Josomid per donar a conèixer l'esdeveniment. Per exemple si busques #into09 a Twitter, tens una reproducció col.laborativa en diferit de les millors jugades de cada sessió. Un bon exemple és aquesta fotografia feta per joh_cavalcanti de la presentació de Robert Govers (que per cert, m'hauria de comprar el seu llibre i també els d'en Dimitrios Buhalis)

Parlant de llibres, en ple començament dels e-book, en Marek Fodor, va rebre peticions de tot el públic físic i virtual perquè publicàs la seva llista de llibres de capçalera sobre social media, i així ho va fer en el seu bloc. Més lectures per la llista d'espera.

Un dels grups més actius en la retransmisió de l'INTO 2009 a través de les xarxes socials va ser part de l'equip de Mind Project (Maribel Rincón, Bernat Comas, Johana Cavalcanti) que van seguir la sessió o bé presencialment o virtualment i no paraven d'interactuar amb els seus portàtils i els seus mòbils. Si vos interessa saber de que s'alimenten aquestes persones que volen revolucionar el món del turisme vos podeu fer admiradors de Mind Project a Facebook.

A l'INTO s'hi van apuntar més de 300 persones. Desconec si tothom era tan actiu als "social media". El que si m'he fixat és que molts dels ponents si que ho són, i ja els he afegit al twitter per tenir-los present i poder seguir-los el fil. Curiosament si a dia d'avui cerques INTO 2009 a Google, la primera pàgina que surt no és la de l'INTO sino la d'un dels ponents de la taula rodona Escoltem els Viatgers i els Turistes 2.0, el bloc d'en Toni Mascaró, que va ser la primera persona que digué parlar del congrés dia 1 d'agost, quasi tres mesos abans de l'acte.

Toni Martín ha estat una de les persones que va seguir l'INTO des de la distància i ha compartit la seva experiència a través de la comunitat Hosteltur
.

Ara cal revisar els projectes del ponents assistents a l'INTO 2009 perquè tots són interessants, i de tots es pot aprendre temes de: visibilitat, reputació, identitat, e-branding, contingut generat per l'usuari, gestió, d'informació relacionada amb destins i serveis turístics. En breu hi haurà publicades les presentacions, i també serà un bon exercici tornar-les a revisar.

Al sopar informal entre alguns ponents i públic vaig poder intercanviar impressions amb Carlo Alvarez de Tripadvisor i amb en Matt Jerwood, un consultor anglès que va parlar sobre com les empreses poden adoptar els social media.

Una de les coses que ja he fet és seguir tots els ponents que he trobat el seu twitter a través del twitter. M'estic donant compte que estic subtituint el twitter com una mescla de lector de feeds i estar en contacte en diferit.

La pena que tenc és que no vaig poder assistir als Urbanlabs al Citilab de Cornellà (Barcelona) perquè va coincidir amb part amb l'INTO, però hi vaig enviar tres persones properes que segur que em contaran moltes impressions i he anat seguint alguna cosa a través també de les xarxes socials.

I també em vaig perdre les Jornades sobre Open Source per a Pimes que organitzava l'iBit i on Benjamí parlava.

1 comentari:

Maribel Rincón ha dit...

Muchas gracias Bell, ha sido un placer asistir al evento, compartir con vosotros y aportar mi granito de arena en la difusión online colaborativa del evento.

Una Forta Abraçada!