Pàgines

dilluns, de setembre 28, 2009

Cabueñes, Gijón, Identitat i reputació digital

La setmana passada vaig ser tota la setmana entre Gijón i Cabueñes. El motiu, impartir uns cursos sobre identitat i reputació digital. Van passar uns 250 alumnes, en 6 sessions d'entre 2 i 3 hores, eren joves i tècnics de joventud, en motiu de Los XXVII Encuentros Internacionales de Juventud de Cabueñes. Na Marga Castells, va donar 14 hores més sobre xarxes socials i identitat digital.

Els tallers de noves tecnologies dins el marc de Cabueñes van ser organitzats per la Fundació CTIC, un organisme similar a la Fundació IBIT, que opera a Asturies.

Els continguts dels tallers sobre identitat i reputació digital, que vaig impartir estaven basats en els continguts exposats en l'exposició sobre Identitat Digital i en el llibre Visibilidad, Cómo gestionar la reputación en Internet.

Els Encuentros van tenir lloc a La Laboral, situat a uns pocs kilòmetres de Gijón. A prop hi ha la Universitat, un museu, l'hospital, la universitat i un parc tecnològic, on, entre d'altres organitzacions, hi ha la Fundació CTIC i la seu espanyola del W3C. Aquesta zona es coneix des de fa poc com "La milla del conocimiento".

Em va agradar Gijón. Vam trobar molt bon temps i tot estava cuidat, net, concorregut i a prop. En arribar l'organització ens va donar una targeta ciutadana perquè ens poguéssim moure en transport públic. Teníem 3 línies d'autobusos davant la porta de La Laboral que ens duia fins al centre de la ciutat. L'hotel on ens allotjaren estava davant la Playa de San Lorenzo. Quasi cada horabaixa, hi havia una vintena o més de surfers esperant les ones, que aquella setmana van ser molt suaus.

El menjar boníssim. Tapetes i sidra.

Un capvespre que no teníem cursos vam aprofitar per anar a visitar el Jardín Botánico Atlántico, situat just al costat de La Laboral. Impresionant. S'ha de veure sobretot el bosc Atlàntic.

Un lloc totalment recomanable per viatjar.