Pàgines

diumenge, de juliol 19, 2009

Preparant-me per la Copa del Rey Audi Mapfre de Vela

No, no som regatista ni prop fer-hi. No sé absolutament res de vela i molt manco de competicions nàutiques, de fet, jo som de secà, i només m'aprop a la mar, quasi quan es pon el sol, per sentir de tant en tant la pell d'aigua salada. Tot i així m'han convidat com a blogger per assistir un dia a veure la Copa del Rey de Vela.

Se'm farà molt difícil aprendre en dues setmanes, que tenc molt ocupades, de què va això de la Copa del Rey, així que si s'ofereix algun voluntari o voluntària per a explicar-m'ho de forma resumida li agrairé.

Em fa il.lusió anar-hi, perquè sempre em fa ganes conèixer nous ambients i aprendre coses noves. Tenc amics que són autèntics apassionats de la vela i de la mar i just veure com els hi brillen el ulls quan en xerren fa ganes de saber i sentir un poc més d'aquest món.

El que si vos puc contar és que part de la comunicació de la Copa del Rey de Vela s'ha fet 2.0 i tenen desplagat tot un arsenal impresionant per arribar al públic internauta. Així pots seguir els esdeveniment i l'agenda a través del bloc i del twitter actualitzats amb freqüències òptimes. Tenen un grup a Facebook creat pel Real Club Náutico de Palma. Per dinamitzar la comunicació han convocat un concurs de bloggers per passar un dia a la Copa del Rey. Estan publicant al canal de Youtube vídeos que els hi envien els concursants.

Per tenir una idea de la visibilitat i la reputació d'aquest esdeveniment a la xarxa cerc a Google la següent frase, sense utilitzar cometes: [copa del rey vela]. M'ofereix 423.000 resultats. La comunicació 2.0 que estan coordinant des de l'organització millorarà la visibilitat i la reputació d'aquest esdeveniment, juntament, clar està, amb tot el desplegament informatiu offline que requereix un esdeveniment d'aquest tipus, amb el seguiment de les personalitats que s'apropen a Mallorca per a aquestes dates.

Des de sempre aquesta regata juntament amb el Trofeu S.A.R. Princesa Sofia, la regata de la Ruta de la Sal i la Regata Comtes de Barcelona amb vaixells d'època ofereixen a Europa i al món una imatge de les Illes Balears a nivell turístic i nàutic. La importància d'aquestes regates ha estat recollida en l'estudi del turisme nàutic realitzat per INESTUR l'any 2007. L'estudi senyala la repercusió mediàtica que tenen aquestes regates sobre la imatge de Mallorca, Eivissa i Formentera i sobre el turisme nàutic.

A nivell de visibilitat de Mallorca i Palma com a marca turística deu ser molt rentable.

A part de la repercussió mediàtica que és capaç de generar aquesta regata i que s'aprofita a nivell turístic, la principal indústria de les Illes Balears, a mi el que em fascina és la tecnologia d'aquestes embarcacions, i per això estic contenta que m'hagin convidat, per veure de més a prop com són.

Vos deix amb un vídeo de l'any passat: