Pàgines

divendres, de febrer 18, 2005

Màrketing i web semàntica

Ja fa temps que estic familiaritzada amb el tema de la "web semàntica" i vull pensar que a través d'alguns projectes que duim a terme a l'IBIT contribuirem a la seva evolució.

La veritat és que entendre tot el necessari per "construir" la "web semàntica" (llenguatges de marcat, ontologies, sindicació,...) no és fàcil, per algú com jo que no és tècnic, sinó que ve de la part de les ciències socials. No obstant, crec molt interessant fer l'esforç d'entendre com més coses millor. Al cap i la fi és una forma de comunicació més. L'objectiu és que les màquines, els dispostitius, entenguin la informació, i puguin intercanviar-la, fins i tot en algun moment negociar. Quan comenci a proliferar l'ús d'agents intel.ligents, seran aquests els que decidiran quina informació ofereixen als usuaris en funció del seu perfil i les seves preferències. De qualque manera filtraran la informació.

Això aplicat en el món del turisme i també del màrketing i de la comunicació pot canviar la forma de guanyar o perdre rellevància en un món sobresaturat d'informació i de missatges. Cal saber com evolucionarà la web per poder saber com dossificar i emetre la informació per guanyar visibilitat i posicionament.

Avui he trobat aquest article que ho planteja:

Future of Online Marketing: Semantic Ontology & Social Marketing