Pàgines

dimecres, de febrer 09, 2005

Membre de Bitacoras.org

Fa un temps em van convidar a participar a Bitacoras.org i no va ser fins al Nadal passat que vaig tenir temps per a elaborar un petit article, al manco amb cap i peus, i no com les notes desordenades que vaig deixant aquí, en el meu bloc.

L'article es titulava "Construirse una imagen y una identidad digital requiere tiempo". Plantejava com a través de les intervencion a la xarxa dels treballadors d'una organització pot influir en la percepció que els públics puguin tenir d'aquella institució.

En publicitat existeix una disciplina anomenada imatge i identitat corporativa, la qual es treballa per construir la imatge de l'empresa. Però les tasques que requereix no té gaire a veure en el que jo plantejava en l'article. Tot i que consider que són complementàries. Encara més. Avui en dia la Imatge i la identitat corporativa (offline (marca, espai, elements corporatiu, tarjetes) i online (web)) és imprescindible perquè els públics recordin la presència de la institució que representa. Les possible intervencions a la xarxa dels treballadors encara és relatiu.

Dan3 del blog Comunisfera
, un bloc que segueixo i que respect moltíssim per les coses interessants i ben argumentades que exposen, em comentava el següent:

"Bel, te atreves con hasta con metafísica. No creo que la imagen colectiva de un blog grupal en una empresa pueda definirse, perfilarse y diseñarse como se veía haciendo con la imagen corporativa.
Sugiero mantener nombres distintos, los que sean, hasta que podamos ver si las comparaciones entre ambas imágenes justifica unirlas."

Això de la "metafísica" em va xocar molt. Em demano si som massa atrevida per plantejar això. Bé, en tot cas, com que estic d'acord amb el que planteja, ara estic cercant noms que representin el concepte del fet que quan els treballadors d'una institució, organització o empresa actuen o interactuen a la xarxa utilitzant el domini de l'organització on treballen (sigui en el seu bloc, en els d'altres o en comunitats de pràctica), en funció del que diuen i com ho expressen iflueixen en la percepció de la imatge, la cultura, la filosofia de la corporació. I no només tenint en compte l'actuació d'una sola persona sinó de la suma d'actuacions de totes i les múltiples percepcions que poden generar damunt els diferents públics.

3 comentaris:

ComuniSfera ha dit...

Gracias. Fíjate que el blog intracorporativo permite la fusión de pareceres en la misión coleciva. Sin embargo en la cuestión del branding con blogs y demás (extrablogs, wikis..) la marca se deforma tanto cuanto más social se haga. Al menos en principio y en teoría.

Bel ha dit...

¿Querría decir esto que publicar un blog corporativo podría ser contraproducente para la imagen de marca que quiere desprender la organización?

ComuniSfera ha dit...

no, sólo que el blog corporativo tiende a repetir formatos y estructuras de medios anteriores para controlar la deformación de imagen (posible) si se produce una participación correcta pero belicosa con los tipos o las formas de los servicios.