Pàgines

dimarts, d’octubre 26, 2010

Palafrugell - Palma - Barcelona - Gijón

Setmana ben intensa.

Dilluns 18. Taller d'Identitat digital professional a Palafrugell. Al blog de l'iBit explic el que vaig ensenyar. L'interessant d'anar donar cursos és que sempre coneixes gent interessant que t'explica iniciatives engrescadores com una ferreteria per Internet que ven per tot Espanya o el projecte Espais Escrits, que vaig conèixer gràcies a la Fundació Josep Pla, el lloc on es duien a terme els tallers.

Dijous i divendres 21 i 22. INTO. Congrés Internacional d'Innovació i Turisme. Palma. ParcBit. A la web es podran descarregar les ponències. Va ser especialment interessant el darrer debat, on hi va haver bastanta crítica sobre el model turístic a les Balears i la formació. Tot i així, Aina Maria Munar, congresista, va donar un missatge esperançador: Les Baleras poden exportar "Know How" en turisme, perquè són una mina en "Know How". En el Blog de l'INTO hi ha molts bons resums de cada sessió.

Dissabte 23. Kosmopolis. Bookcamp. CCCB. Barcelona. Gairebé de pura casualitat dissabte vam acabar, amb Chalamanch, al CCCB i vam participar en dos tallers: els de les biblioteques 2.0 i el de Archinhand. Anna Bröll va conduir el taller de biblioteques 2.0 i va parlar de la importància de donar accés a la lectura a través dels llibres a les biblioteques. No m'imagin com serà aquest accés en l'era de les plataformes tecnològiques (e-books) ni en que es convertiran els préstecs. El que m'agradaria amb els llibres digitals propis o en préstec és poder subratllar-los i posar comentaris virtualment, i que aquests es poguessin ordenar i recuperar. Si a més em pogués treure referències bibliogràfiques indicant la pàgina per poder redactar cites en diferents escrits ja seria una passada de servei. Arribarà algun dia alguna aplicació que permetin totes aquestes funcionalitats?

Vam poder escoltar en viu i en directe a Zygmunt Bauman i Lawrence Lessig. L'altra sorpresa va ser trobar-nos a Karma Peiró qui havia entrevistat a Lessig.




Dimarts i dimecres, 26 i 27. Gijón. Congrés Internacional de Menors i TIC. La identitat digital s'ha fet un forat en qualsevol congrés que parli de menors, joves i TICS. Seré al Congrés parlant sobre Identitat Digital. Conèixer els altres ponents i poder conversar una estona amb ells ja és més que motiu suficient per anar a Gijón i gaudir del congrés. És un gran luxe poder compartir taula amb tots aquests ponents.