Pàgines

dissabte, d’octubre 27, 2012

Estudiant Creativitat a la Universitat d'Stanford

Aquestes setmanes estic estudiant un curs de creativitat a la Universitat d'Stanford. La meva professora és Tina Seeling, autora del llibre Ingenius, a Crash Course on Creativity. El curs es titula igual, A Crash Course on Creativity.

El mes passat vaig estudiar el curs Networked Life a la Universitat de Pennsylvania.

Ni he guanyat la loteria ni he plegat de la feina. Només aprofit unes hores l'horabaixa per estudiar temes que m'interessen i veure com funcionen els MOOCs (Massive Open Line Course). Moltes universitats americanes s'han apuntat a la tendència d'obrir alguns dels seus cursos. El de Networked Life està sobre la plataforma Coursera, i el de Crash Creativity sobre la plataforma Venture Lab. Els dos funcionen de forma diferent. El de Networked hi ha vídeos i transparències i l'avaluació és tipus test. El de Creativity hi ha vídeos i lectures, hi ha treballs amb equips i individuals. El treball que lliures ho pot veure tothom i tothom t'ho pot avaluar, indicant si li ha agradat o no. Abans de donar el treball per finalitzat et fan avaluar els teus companys d'equip en funció si han fet feina o no. Te posen el material setmana a setmana. El lliurament de les activitats són els dimecres. Hi ha més de 35.000 inscrits. Si aproves te donen un certificat.

Vaig decidir apuntar-me al de Networked Life per entendre millor la configuració de les xarxes socials i la viralitat dels missatges en funció a l'estructura, la densitat i la teoria de jocs. Tot un món de matemàtiques per entendre-ho.

Al de creativitat m'hi vaig apuntar perquè ja havia estudiat creativitat quan feia publicitat. Trobava que darrerament estava un poc rovellada, i la veritat és que les dues setmanes que duc ja m'ha injectat una bona dosi d'estimulació cerebral. Està bé.

Vos deix amb el llibre de la meva profe per si no sou a temps de matricular-los al curs i necessitau que algú vos ajudi o vos recordi com pensar per solucionar problemes:
InGENIUS: A Crash Course on Creativity