Pàgines

dijous, de desembre 04, 2014

Ojo al dato: les dades ens ofereixen molta informació estratègica

Des de fa un temps estic fascinada per les dades, les fonts, els indicadors, les relacions, les influències, les correlacions... Vaig aprenent a poc a poc. Vaig aprendre SmartPLS, SPSS i ara estic amb R-Commander.

La propera passa serà, si puc, aprendre a extreure dades.

De moment per anar començant a la fira Menorca Connecta vaig fer un exercici de detectar fonts i indicadors per entedre com ha evolucionat la demanda turística d'aquesta illa i como ho poden aprofitar les pimes per identificar noves estratègies i nous mercats. La gran troballa va ser que els passatgers que venen de França s'han doblat el darrer any i que de les regions franceses on hi ha més interés per Menorca és Languedoc-Rosseló i Midi-Pirinées. Una pregunta és: les pimes de Menorca tenen les seves webs en francès? A la presentació trobareu més preguntes.