Pàgines

dilluns, d’octubre 11, 2004

Estratègies de comunicació basades en el coneixement

La teoria de la comunicació publicitària clàssica explica que una bona campanya de publicitat es bassa en un bon missatge i en una proposició única de compra. Normalment sempre es destaca un sol element del producte o servei. L'atmòsfera dels anuncis sol ser molt agradable visualitzada a través de gent i llocs atractius que evoquen sensacions agradables. Aquesta tipologia d'ambient s'ha utilitzat en productes de gran consum i genèrics (llet, telèfon mòbil, desodorants, xampús, caixes d'estalvi,...) però també ja sol ser ferqüent veure'l també en empreses per exemple de consultoria,...

Bé, aquesta introducció és per veure si avui en dia podem plantejar noves estratègies de comunicació basades en el coneixement, sobretot si és a través d'Internet. El que em deman és, si independent o no que una empresa basada en el coneixement, per exemple una consultora, posi anuncis de publicitat online, és important que també demostri a través de la seva participació a la xarxa part del que sap sobre els temes que tracta.

Si és cert que els consumidors de cada dia saben més perquè estan informats, creis que són efectives campanyes de publicitat basades en l'atmòsfera del producte, les sensacions, l'atractiu, enlloc de donar a conèixer l'essència dels productes, el coneixement sobre ells?

Haurien de conviure dos tipus d'estratègies?

Per exemple, per vendre un producte d'alimentació, posem per cas, un plàtan, és suficient en mostrar un platener en una platja verge ple de plàtans i un grup de gent que gaudeix menjant-se'l, o també, s'hauria de completar la campanya explicant que aporta el platan al cos, com es pot menjar, en quin tipus de receptes pot combinar bé, etc. És a dir, difondre coneixement sobre el producte.

No sé si m'explic.

Si estàssiu d'acord amb aquesta hipòtesi, fins a quin punt això trastocaria la indústria publicitària i de comunicació corporativa?

1 comentari:

ComuniSfera ha dit...

Creo que la campaña atmosférica disimula un consumismo denigrado, pero que cada una/uno no vamos no vamos a eliminar. La sociedad del conocimiento es una manifestación de esa socidedad que compra, pero no ha marcado unas diferencias de fondo como para justificar estrategias distintas.
Puedes ver la glosa a tu post en Comunisfera
saludos