Pàgines

diumenge, de juny 08, 2008

La identitat digital d'un president

Via Toni Roig vaig descobrir que el president de les Illes Balears, Francesc Antich, té un bloc, i l'actualitza gairebé a diari.

M'agrada que el president del territori on visc tengui un bloc, i l'actualitzi, perquè és una manera de sentir el president més a prop. Fins ara la imatge que tenia d'ell només me l'havia formada pel que sortia en els mitjans de comunicació. El dia que li vam fer una visita guiada a l'exposició sobre identitat digital, el vaig trobar més "amigable" (és una metàfora, eh) que el que projecten els mitjans de comunicació. El fet que quan em preocupi un tema pugui anar al seu bloc a meam si n'ha parlat i em permeti deixar-hi un comentari amb la meva opinió, encara que sigui moderat, fa que em doni la sensació que al manco ha llegit el que em preocupava. No vol dir que ho tengui en compte, però al manco li he pogut fer arribar el missatge. I ho ha publicat! i així molta més gent que passi per allà podrà tenir diferents punts de vista d'un mateix afer.

La veritat, és que el fet que li pugui deixar un comentari em facilita la vida. No he de demanar audiència, no m'he de desplaçar, i vull pensar que ha llegit el missatge. Ell en cinc minuts sap que pensa una ciutadana més d'un tema concret, i jo m'he evitat un munt de gestions per a poder-li contar.

Tant de bo, abans de contar-li a ell també els ho hagués pogut contar als tècnics implicats. De fet ja ho he fet. A una de les persones li he hagut de trucar i he anat a parlar amb ella. A una altra d'elles, com que no sabia molt bé com arribar-hi l'he feta de veure en una manifestació. Li he demanat a una altra que me la presentàs i li he explicat el que li havia d'explicar. M'ha duit molta més feina fer arribar el missatge en aquestes dues persones que no al president, tot i que a priori, aparentment, són més assequibles.

Tant de bo tots els polítics representants del poble tenguessin el seu bloc on anassin escrivint tot el que fan cada dia. Ja sabem el que fa el president, perquè surt a la seva agenda, als mitjans, i també tenim la seva visió més personal al seu bloc. Però no sabem que fan exactament els altres càrrecs polítics. Per tant, des d'aquí, des d'aquest lloc insignificant, si algun càrrec polític per casualitat em llegeix li demanaria que seguís l'exemple del president.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

D. Antonio Machado que es director de telecomunicacions en el Govern Balear, ara es dedica enviar cartes de tancament a les emissores de ràdio sense llicència. ¿També les ha enviades a les que emeten amb diferents potències i en una localitat diferent a la concedida, a les llogades? (Les emissores de FM, no es poden llogar), exemple INSEL RÀDIO emet amb 5.000 w des de Palma i li toca 300 w i a Santanyi ¿També li han enviat la carta?. La llista d'irregularitats ÉS MOLT LLARGA. També una associació d'un camí de Alfabía, el president del qual (Un tal Vaquer) treballa amb Antonio Machado, i que ha estat demandada en els jutjats, per impedir el pas a uns propietaris als seus terreny de Alfabia, per NO PAGAR els diners que els demanaven. Són presumptament els mateixos que envien les cartes? Van ser els mateixos que van concedir l'últim concurs de FM ´s?

Bel ha dit...

Aquest tema de les ràdios a mi me ve gros. He dubtat entre deixar el missatge o esborrar-lo sa veritat, perquè el missatge és anònim i perquè no estic informada d'aquest tema. Per què no continues la conversació al seu bloc? http://www.psoecalvia.com/tonimanchado/

Decalferro ha dit...

El bloc aquest del "pezident" ja m'era conegut de fa uns quants mesos i ho sintetintzaré amb la gràcia que hem caraceritza "decepció".

Sincerament el vaig estar seguint quasi durant un mes llarg fins eliminar-lo del meu lector de feeds per decepcionant - hem modero - escriu amb molta periodicitat, de tot i sense substància per entendre'ns es un cafe descafeinat descafeinat ( doblement ).

Certs personatges i més dins l'àmbit públic i com a representants que son de ... haurien de tenir unes formes mes elevades i no tant populars, per fer-me entendre ... un bloq de carn d'olla quan hauria de ser de canalons ( esper que ho capteu ? ).

Anònim ha dit...

Hola Bell,
he intentado contactar contigo mediante mail para invitarte a unas jornadas.
¿Lo has recibido?. ¿Puedes decirme algo?.
Gracias
JOse Manuel Glez.
Fundación CTIC

Bel ha dit...

uep "risitas",
trob que l'estil i el to del president és molt suau, obri temes amb els que està treballant i ho exposa des d'un punt de vista molt neutre. Potser hi podria posar un poc més de substància i enllaçar-ho amb la feina que fa la resta de l'equip de govern perquè poguessim aprofundir en allò que cada un ens interessi o ens afecti més.

A mi hi ha tres coses que veig bé del bloc del president:

1. Que expliqui ell, cada dia, en què està treballant, tot i que sigui amb un to molt neutral i sense aprofundir (ja he dit com ho milloraria).

2. Que llegeixi els comentaris que hi deixam (o això m'agradaria pensar, no crec que els tengui en compte, però al manco que pugui escoltar en primera persona el que opinam).

3. Mirar els comentaris que li fan els altres, i sentir el pols de la societat en que vivim i la que s'expresa obertament. (A vegades sorpren per bé, i sovint és decepcionant, per què hi ha tanta gent que necessita dir les coses de forma anònima? Potser si ho fessin en noms i cognoms no dirien segons que i serien més coherents amb la imatge que projecten i amb qui es relacionen).