Pàgines

dissabte, de novembre 15, 2008

Més de 600 itineraris per descobrir racons de les Illes Balears

Fa uns cinc o sis anys, quan encara no existia Flickr, o no s'havia popularitzat tant com ara, vaig tenir una idea. La idea com quasi sempre va sortir d'una necessitat. Quan venia gent de fora a veure'm havia de fer d'amfitriona. Em conec molt bé el meu redol, però no conec tant bé els altres racons de les Balears. Per això vaig pensar que si hi havia gent que compartís els seus racons i explicàs que havia sentit quan hi estava, es podria fer un cercador de llocs a visitar en funció de les sensacions que volguéssim experimentar en trepitjar un lloc.

A més, també trobava interessant poder descubrir llocs en funció de la temàtica i fins i tot en funció de la professió de les persones. No té perquè tenir el mateix sentit un lloc per un historiador, que per un arquitecte o per qualsevol altre professional, per exemple.

Així que amb les coordenades investigar, descobrir i ciència, va sortir la idea de montar un concurs perquè la gent adoptàs la cultura oberta de la xarxa en el marc de la setmana de la ciència i es motivàs a compartir els seus coneixements. I així aquesta idea es va poder encaixar com l'activitat que proposa la Fundació IBIT dins la setmana de la ciència.

Estic parlat del concurs "Ensenya i descobreix les Illes Balears des d'un altre punt de vista". Enguany és el quart any que motivam als residents i visitants de les Illes Balears a compartir els seus racons. I per motivar-los hi ha premi: un viatge i regals tecnològics. Na Marga Vera, n'explica més detalls.

Qui no vulgui concursar però si descubrir, dir-li que a dia d'avui hi ha acumulades més de 600 propostes. Racons fantàstics de les Illes Balears on experimentar múltiples sensacions.