Pàgines

dimecres, de febrer 09, 2011

Relativament fàcil, estratègicament complicat

Aprendre a utilitzar les xarxes socials virtuals és relativament fàcil. De fet, ja hi ha llibres que ensenyen amb una setmana a conèixer les principals xarxes socials i a entendre'n les diferències, com el que ha escrit na Cristina Aced titulat "Redes Sociales en una semana" de Gestión 2000.

També hi ha cursos on en 25 hores introdueixen als alumnes en aquesta temàtica, com el curs Internet i Web 2.0: Descubrint les xarxes socials de la UOC, on m'han convidat a ser-ne consultora amb na Cristina Aced, que ho ha preparat.

Tot i que aprendre la tecnologia es pot fer en poc temps, treure-li el suc requereix de més perspectiva. Els alumnes de cursos anteriors de Reputació 2.0 de la UOC (el curs es repeteix al març) sempre ens demanen per mètriques exactes i per plans precissos. Contestar a aquestes demandes resulta molt difícil perquè estar, compartir, viure a les xarxes socials és un procés artesanal, no hi ha un estàndard. Al contrari, són espais on, cada un es dóna a conèixer a partir del que fa i del que comparteix. El què i el com es converteixen en únics quan la tecnologia és la mateixa per tots.

En una setmana i en 25 hores es poden conèixer el potencial de les aplicacions de les xarxes socials, punt inicial per començar a utilitzar-les, però després dependrà dels usos que li doni cada un, el suc que li treurà d'aquest aprenentatge.

1 comentari:

Cristina Aced ha dit...

Estic totalment d'acord: en unes hores/dies es pot aprendre la base de les xarxes socials, però per treure-li suc cal invertir-hi molt més temps, perquè no existeixen les fórmules màgiques, si no que es tracta d'una tasca artesanal.

Gràcies per la referència, Bel! I ens trobem al campus! :-)