Pàgines

dilluns, de juliol 11, 2005

Building the Semantic Web by Mass Collaboration

La web va ser concebuda com una eina on els usuaris fossin al mateix temps consumidors i productors d'informació.
Crec que no tothom té assumit que qualsevol persona pot ser productora d'informació. No obstant, en aquest fet hi ha el canvi de paradigma dels models de comunicació tradicionalment coneguts a través de les teories de la comunicació.
A través d'aquest article "Building the Semantic Web by Mass Collaboration", els autors es plantegen com, quan la web semàntica sigui un fet, es produirà informació que sigui de confianaça i fiable. Tot un repte que avui en dia, amb les eines que tenim a disposició no està resolt.
La qüestió no és com es resol el tema de la confiança tècnicament, sino amb qui confia cadascú i per què? Potser analitzant amb qui confia cada blogger, dels altres bloggers que llegeix, s'arriba a alguna conclusió. També cal analitzar, però, com es perd la confiança.
Una pregunta que fa temps em ronda pel cap és amb qui confia el viatger que ha de comprar un viatge per internet. Amb l'agent de viatges proper, amb l'agent de viatges del destí a visitar o amb els proveïdors finals? Això és important per analitzar com s'han d'invertir els esforços d'imatge i comercials dels portals de viatges.
I un altre tema que em volta pel cap és com es pot analitzar el tema de les recomanacions i les xarxes socials aplicat al marketing de viatges. Una mescla de FOAF (Friend of a Friend) i les epinions.
Aquest paper no respon aquestes preguntes, però si que planteja alguns d'aquests temes.