Pàgines

dijous, de febrer 14, 2008

No Home No Web

Sent a dir a molta gent que vol o està fent o vol fer una Web 2.0. Jo em deman, que deuen entedre per una Web 2.0. Chalamanch em deia, per fer una Web 2.0 es necessiten persones 2.0.

Fa uns anys es parlava de la "No Home" perquè no havia de ser necessari passar per la pàgina principal per arribar a la informació que un cercava. Per què no podem parlar de la "No Web" per donar visibilitat a la identitat corporativa d'una organització o al missatge que es vulgui transmetre? Per mi és això la Web 2.0, utilitzar les eines que internet posa a disposició de tothom, també de les empreses i de les institucions per teixir xarxa i fer arribar el missatge com més lluny millor, de node en node.

L'expressió "volem una web 2.0" per mi significa voler una interface visualment tipus "web 2.0" (núvols de tags, feevys, blogrolls, comments, rànkings, favorits compartits...), però per mi, el realment interessant és organitzar l'empresa perquè utilitzi les eines de la web 2.0 de manera interna i externa per donar una altra dimensió a la comunicació interna, a la comunicació externa, i a la comunicació entre iguals, i entre els públics objectius, més enllà de l'aspecte visual i l'estructuració de continguts de la "home" i del "web" amb grafisme 2.0. Aquí hi ha el repte. Per començar una Web 2.0 ha de donar veu a tots els treballadors de l'empresa, o al manco a una bona representació d'aquesta. Està tothom dispost a escriure, editar, sindicar, compartir fonts, coneixements, idees, descobriments, de forma pública, acceptar crítiques?

3 comentaris:

El veí de dalt ha dit...

Si et responc des de l'administració pública, ja et dic que no. Malauradament.
Si et responc des de la iniciativa privada, dependrà de les ganes d'excel.lir que tinguin els seus dirigents.

jnqm ha dit...

Del tot d'acord que no es tracta de l'aparença (encara que sigui el que et demanin sovint, si t'entenc bé) sinó d'una altra manera de fer. Però no és fàcil que tothom hi estigui d'acord. No sols perquè "a dalt" no sempre s'estigui disposat a obrir portes, també perquè "arreu" hi ha resistències a les nocions bàsiques: tenir ganes d'aprendre i estar disposat a compartir-ho. D'això parlo sovint al meu lloc i m'ha agradat trobar aquesta reflexió aquí.

Bel ha dit...

Benvolugts veí de dalt i jnqm.

Hi ha resistències que es poden diluir si en un moment donat els hi interessa guanyar visibilitat.