Al congrés d'e-society aquesta setmana a Barcelona, a la mateixa sessió on presentava WHO ARE YOU ON THE INTERNET? DIGITAL IDENTITY: AN EXHIBITION CONCERNING THE TECNOSOCIAL USES OF THE NET (R139) escrit juntament amb na Margalida Castells, la japonesa Akiko Orita presentava USERS’ ATTITUDES TOWARDS ANONYMITY IN USER GENERATED CONTENT: BASED ON STRUCTURE OF ANONYMITY (F045).
És curiós, mentre nosaltres estudiam quins elements fan que una persona vulgui projectar la seva identitat a consciència o la projecti inconscientment Akiko estudia quins són els elements que fan que molta gent se senti més còmode actuant de forma anònima. Akiko em va contar que tenia un altre estudi realitzat a Japó, que encara no pot publicar, que era semblant a l'enquesta sobre qui ets a Internet que vam llançar a través de la web www.identitatdigital.net, els resultats de la qual són semblants.
El que m'ha agradat d'aquest congrés és que és molt internacional, que hi ha gent de totes les parts del món. Ahir vaig compartir sessió amb una japonesa i avui he compartit dinar amb una keniana que viu a sudàfrica.
Una conclusió ràpida i potser agoserada de l'hora de dinar: què comparteix Japó amb Kènia? Resposta: l'ús massiu de la telefonia mòbil. Llegint Multitudes inteligentes d'en Howard Rheingold i comparant amb el que explicava la keniana, és interessant observar l'ús massiu del mòbil en aquests dos països. A Kènia el Govern planteja l'administració digital a través del telèfon mòbil amb aplicacions específiques perquè tota la població hi té accés, en canvi no té accés a un ordinador. Al viatge a Senegal de l'any 2007 també ja vam observar que a Senegal tothom disposa de mòbil.
Potser enlloc d'anar al congrés d'e-society m'hauria d'haver colat en el de m-learning que també semblava interessant i es feia en el mateix lloc.
3 comentaris:
Sempre que algu parla de mòbils me vé al cap la roda de premsa de Manuel Castells, prèvia a la conferència que va fer a Palma (29/03/2007). Tot i que ell no acostuma a fer previsions de futur, va emfasitzar que els dispositius mòbils jugaran un paper clau en la societat de la informació, en les converses com tu dius. Lògicament perquè és més econòmic, senzill i còmode tenir un mòbil que tenir un ordinador.
El teu proper repte, mòbil learning? uauuuu t'admiro Bel.
Bel, com bé saps... Intentant perfeccionar el meu anglès amb el mòbil al mateix temps que traient-me el carnet de conduir també amb un programa pel mòbil. Una manera d'aprofitar el temps, en desplaçaments, en esperes, etc.
Ara tenc uns quants reptes presents. Tema mòbil encara només estic experimentant en l'ús i observant que fa la gent. Crec que ja hi ha moltes empreses que ja han fet molts tipus d'aplicacions per mòbils. L'interessant és veure com les adopta la gent.
A mi em dóna seguretat que quan compr un bitllet d'avió m'enviin el localitzador al mòbil. A veure, quan realment funcionarà el checkin per mòbil sense haver d'imprimir la tarjeta d'embarcament, sense ordinador, o fins i tot comprar un bitllet d'avió! En segons quins ja es deu poder fer.
Publica un comentari a l'entrada