Pàgines

dissabte, de maig 28, 2005

Formigues elèctriques i doctorat

Dissabte a la nit.

Quasi mai estic treballant més tard de les 10.30 de la nit, ni dies feiners ni dissabtes ni diumenges. Ni quan estudiava a l'escola, l'institut o la universitat.

Avui hi estava, havia de fer feina, doctorat, però m'he entretingut per la xarxa.

Estava fent els treballs de doctorat. Uf! Estic fent el doctorat de la UOC de societat de la informació i el coneixement. És el segon any. Estic al seminari de Gestió del coneixement. Estic intentant raonar com el "coneixement" a més de ser això, "coneixement", també es pot convertir en un actiu de comunicació per millorar la imatge i la reputació digital i operar dins el "mercat del coneixement", utilitzant les tècniques de comunicació, per fer més visible i més popular a aquell/a que l'utilitza en nom seu o en nom de l'organització per la que treballa. I per tant, també, raonar, com transferint coneixement les organitzacions poden millorar la seva imatge i la seva "share of mind".

Però, he tengut una setmana difícil a la feina. Com tots els mesos de maig i juny, on tot s'acumula i tot ha de sortir, i mentre entren coses noves.

Quan una persona es passa tantes hores davant una pantellata, arriba un moment, que el que més creus que val la pena, és que algú que t'ha conegut a través de la pantalleta contacti amb tu i descobreixis gent que de cap altra manera hauries pogut conèixer.

Així, em van convidar a anar a la ràdio, a Mallorca en Xarxa, a donar una conferència a la inauguració del curs online d'Infojove sobre informadors juvenils, i ara em conviden a formar part de la xarxa formigues elèctriques. Això de formigues, deu ser perquè se fiquen per tot i són molt feneres supòs! ;-)

Fins ara, tota la gent que he conegut primer a través de la xarxa, de diferents formes, i després he conegut en persona, ha estat fantàstica. A vegades, hem estat més de dos anys a veure'ns realment les cares! però l'espera ha valgut la pena.

Això de les xarxes, i el networking està molt bé, però és molt difícil estar per tot i contribuir per tot en condicions qualitatives. Ja fa bastants de mesos que també em van convidar a formar part d'una altra xarxa, a http://www.bitacoras.org/, però encara ara no hi he pogut col.laborar gaire. Només hi he escrit un article. A bitacoras.org s'hi ha d'escriure de forma més formal. Jo solc escriure de forma molt espontànea i desordenada. Basta veure aquest bloc. Per escriure un bon article es necessiten moltes hores, i justament ara no les tenc.

Meam si en haver acabat els cursos aquests de doctorat tenc més temps per ordenar les idees!
Ara només tenc temps d'ordenar-les per la feina, que hi han d'estar al 100%, i pels treballs aquests del doctorat.

Ei! Bona nit.
Demà serà un altre dia.