Pàgines

divendres, de maig 27, 2005

La importància de la identitat

Ahir vaig rebre un correu a través del qual una persona em convidava a donar una xerrada sobre gestió del coneixement. Pareixia que era perquè havia vist els meus quadres. Però no sé que més devia sabre sobre mi. La veritat és que no tenc la meva identitat digital massa ben treballada, encara que aquest bloc intenti explicar la importància d'aquest tema. Però no perquè no sàpiga que he de fer, sinó perquè a mi personalment no m'agrada gaire dir qui som a tothom. Només vull dir qui som a aquella gent que més m'interessa. Preferesc, en general que la gent descobreixi qui som, a través del que faig, i si li interessa el que faig, a poc a poc ja anirà descobrint qui hi ha al darrera. Ja sé, seria més fàcil tenir penjat un CV en algun lloc, no? bé, segurament ho faré quan això tengui un objectiu concret, però penjar-lo per tenir-lo penjat, no.

Jo no sabia res sobre aquesta persona, així que el primer que vaig fer va ser anar a Google, i teclejar el seu nom. I o sorpresa! l'única referència que em va sortir va ser un full aparentement formal legal (o no sé com dir-li) on algú amb el mateix nom havia estat detingut per fumar un porro!

Què vol dir això? que a la xarxa és difícil controlar la identitat, perquè la identitat d'un no depen tan sols del que diu un sobre un mateix, sino també del que diu la xarxa sobre tu, és a dir, les manifestacions que ha fet gent o institucions sobre un. Tot el que es troba d'un a la xarxa conforma la identitat digital, petites porcions de la identitat digital.

És per a reflexionar-hi.

També ja he explicat en altres comentaris que hi ha gent que es dedica a pensar projectes de com gestionar i protegir les múltiples identitats. Com a la vida real, cada persona és diferent al llarg de la seva vida, i es comporta diferent segons qui té el davant.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Més que una qüestió d'identitat, crec que és una qüestió d'imatge.

Un pot crear una personalitat diferent a la seva i donar-se a conèixer per la xarxa generant tot tipus d'opinions positives.

Un exemple que il·lustra lo de la imatge el va protagonitzar n'Alejandro Sobrino. Suposa't que te vols comprar un ordinador Apple i saps que a "Computer Palma" en tenen.

Vas a Google, escrius "Computer Palma" i Què passa? Que no el compres No? :-D

Salut!
--
Paco

Bel ha dit...

Ho dius per la "e" d'internet explorer?