Pàgines

diumenge, de setembre 10, 2006

Tornant,...

Ja he tornat. He desconnectat. I ara veig les coses com de molt lluny amb molta perspectiva. Això va bé per intentar destriar el més interessant.

Durant el viatge he estat pensant sobre:
  • La desestacionalització de les vacances com a element principal per a la desetacionalització del turisme, per què ningú ho planteja d'aquesta manera? Per què estam tan sotmesos a uns horaris tan rígids? per què no podem treballar tres setmanes seguides cada mes dissabtes i diumenges inclosos i tenir després una setmana sencera per desconnectar? o que cada un treballi les hores establertes però juntant-les de la forma que li vagin bé? Per què ningú planteja desestacionalitzar les vacances com un element important per desestacionalitzar el turisme? Per què a segons quins llocs s'ha de patir els agobiaments i els preus insultants del mes d'agost?
  • Sobre el turisme sostenible. A Mèxic que he vist el gran contrast entre els hotels familiars i les grans cadenes hoteleres, entre la pobresa de subsistència i la riquesa en abundància, em deman perquè els únics que parlen de turisme sostenible són els que segueixen apostant pel turisme de masses. Som jo la que no entenc el concepte o són els altres?

La desestacionalització de les vacances també contribuiria a fomentar un turisme més sostenible perquè no s'haurien de construir unes infrastructures preparades per albergar milions de turistes la punta dels quals només es dóna dos mesos a l'any.

Si les TIC permeten tantes coses, entre elles, treballar en xarxa, de forma síncrona o asíncrona, mobilitat,... etc, per què no es pot flexibilitzar més la feina i les vacances? per què encara hem d'apostar pel concepte cap de setmana? i pel concepte lloc de treball? i no podem apostar per conceptes com cap de mes, principi de mes o mig mes? o objectius o productivitat? Ah clar, tota la societat està montada així, i és tan difícil canviar,...

Arribant de vacances m'he trobat a la bústia una nova i interessant Gazzeta de na Neus Arqués: La gazetta 127, que parla sobre Egosurfing i la gestió de la identiat i la reputació digital. Esperam amb ànsia la següent, per a ampliar el tema.