Pàgines

dimarts, de maig 08, 2007

Bases Legales / Yo Soy Viajero Barceló

Em va cridar l'atenció el concurs proposat per Viatges Barceló. Vaig veure l'anunci al Diario de Mallorca i a El País (ambdos casos en la versió en paper). Vaig anar a la web i em vaig llegir les bases.

Tot i que al principi trobava que era una bona iniciativa per engrescar la gent a fer continguts i compartir-los amb l'objectiu de viatjar de forma gratuïta, després de llegir les bases vaig arribar a la conclusió que no em sortia a compte. No encaixa en el tipus de viatge que volem fer i no ens imaginam anant pel món en un "kit Barceló" (ens ho vam imaginar tipus persona-anunci), ni tampoc estant una setmana al mateix hotel. Segurament hi haguéssim participat si haguéssim estat nosaltres qui haguéssim pogut dissenyar, però en directe i improvisant, i publicant dia per dia, l'itinerari, no en haver acabat la ruta del viatje. A més el nostre viatje ens agradaria que duràs entre 15 i 21 dies. Està clar que no encaixam en el seu públic objectiu. Quina llàstima! perquè hagués estat divertit.

També ens va desmotivar aquesta frase:
"Para poder disfrutar del premio los ganadores y sus acompañantes deberán suscribir un contrato con Barceló, en el que se especificará el material periodístico, audiovisual y fotográfico que deberán entregar a su vuelta, incluyendo el compromiso de actuar en el viaje según las instrucciones recibidas y la cesión de sus derechos de propiedad intelectual y de imagen."
No per la frase en si, sino sobretot, per no saber les regles de joc abans de començar la jugada, i sobretot per la cessió del dret d'imatge!

Tampoc em va agradar aquesta frase:
"(...) y hasta su paso al dominio público, pudiendo BARCELÓ ceder, transferir por cualquier medio y licenciar a terceros tales derechos." Ho trob molt fort.

Una cosa és que sigui un concurs i pel concurs, en l'espai del concurs o per promocionar el mateix concurs i fins i tot l'empresa, s'empri, ja que per això ho fan, però d'aquí a que Barceló tengui el dret d'explotació per si ho utilitzen altres ho trob excessiu. Però bé, són les regles del joc i si un ho sap és lliure de jugar o no. Però cal pensar,... Quina repercusió pot tenir en la imatge personal un vídeo gravat per un concurs si resulta que aquesta persona es fa famosa d'aquí posem a 10 anys per exemple? Quin valor podrien tenir aleshores aquestes imatges?

De totes maneres, encara que no hi participi, per aquestes raons, trob la iniciativa interessant. Els destins turístics (DMOs) en podríen prendre nota per a promocionar els seus destins, ajustant les regles de joc de forma un poc més flexible.