Pàgines

dijous, de març 06, 2008

Marques i xarxes socials (i saturació 2.0)

Tot i que per mi el x 2.0 no és més que una sofisticació de la tecnologia que incrementa la participació social a la xarxa, perquè la web ja va néixer en els seus inicis com una eina per millorar la forma de compartir coneixements, sembla que tot el que envolta la web 2.0 està saturant l'ample de banda dels usuaris fins i tot avançats.

Consell: panoràmica, perspectivia, instint i intuició per saber el que ens convé. No podem pretendre provar-ho, ni tenir-ho ni saber-ho tot, igual que anys enrera quan entràvem en una biblioteca no pretenine devorar tots els llibres ni tan sols d'una estanteria.

L'important és en funció de l'estratègia de cada un o de cada marca o de cada empresa triar aquelles eines i espais més adients en funció als públics objectius amb qui conversar. Per triar-ho hi ha dues imatges que ens poden ajudar.

1. Definir en quina categoria es posiciona una marca. Gemma Cernuda n'ha definides 53.2. Mirar quins són els espais de relació social més adients en la categorització de la vostra marca.
A través d'en Toni Mascaró, he trobat un mapa, que serveix per començar a pensar les xarxes socials, tot i que li falten molts d'altres espais virtuals.