Pàgines

dijous, de juliol 17, 2008

Arqués i Seda renoven bloc amb objectius un poc oposats i alguns en comú

És curiós, amb pocs dies de diferència m'assabent que dues de les persones de les que seguesc la seva vida professional digital renoven bloc i de forma diferent però al mateix temps amb alguns punts en comú.

Neus Arqués ha decidit ajuntar els seus diferents "jo" en un sol espai virtual on aglutini els pensaments que comparteix digitalment. D'aquesta manera aconsegueix confluir els diferents aspectes de les seves múltiples ocupacions en un sol lloc, al cap i a la fi ella és ella. Aquesta unificació fa que potencii la imatge d'una sola Neus polifacètica a diferència de les múltiples Neus disperses i sense connexió, però amb entitat pròpia, que fins ara havien coexistit per la xarxa. Així guanya visibilitat de forma conjunta.

Carlos Seda obre bloc. Decideix obrir un bloc en un servidor propi i tancar totes les comptes creades en altres espais virtuals per guanyar independència digital. Aquest fet ha estat provocat pel neguit que perceb per no tenir el control sobre la informació d'un mateix que vas cedint alegrament en diferents espais. Vol guanyar seguretat protegint la seva intimitat però sense deixar de tenir vida digital exposant la seva visibilitat en un sol lloc propi.

I el curiós és que tots dos posen el mateix exemple, però exposat des de punts de vista diferents. Na Neus comenta aquesta oferta de feina, destacant la importància de construir una identitat per crear-se visibilitat a partir de diferents eines (tot i que ho publiqui al bloc de la seva empresa). En Carlos, ho comenta al final d'un article que publica sota el títol de "contextualizando mi miedo" on segueix amb la filosofia de l'article anterior exposant els motius de perquè no vol mantenir identitats formades per recursos que publicava en llocs dispersos.

Al final l'important és tenir els objectius clars. Si primer te planteges que vols aconseguir, llavors pots analitzar com utilitzar les eines. Ells dos ho han fet així. Sort als dos en les vostres estratègies i accions.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El planteamiento es la esperanza que depositamos sobre esta herramienta, ya sea conocer a nuestra media naranja, encontrar un mejor trabajo, hacer crecer nuestras relaciones sociales...

Tal vez todo ello no sean más que eso, esperanzas vanas que situamos por delante de nosotros mismos olvidando nuestro aquí y ahora.

Mi estrategia es intentar desmontar todas aquellas promesas con las que se ha vendido Internet para estudiar qué es lo que nos queda y hacia donde vamos. Repensar la herramienta y echar una mirada a lo más básico, a las vidas que mueven (y son movilizadas por) Internet.

Un poco de pensamiento crítico entre tanta euforia tecnológica :)

Anònim ha dit...

Bel,
jo encara sento una certa vergonya -timidesa?- per el fet d'haver unificat els diferents "jos". Penso però que millot fer-ho a la meva manera que deixar que l'agregació es realitzi de forma casual en base als resultats d'una cerca! Una abraçada - i hola Carlos!