Pàgines

diumenge, de novembre 30, 2008

Cibermaneras

M'acab de llegir el llibre Cibermaneras, Comunicación, cortesía y consejos de convivencia en la Red, escrit per Magali Benítez.

Me n'he enrecordat la primera vegada que vaig enviar un correu multitudinari sense còpia oculta. Un company de feina va venir i em va dir que anàs alerta que allò era un mal comportament a la xarxa. Em va explicar molt amablament la diferència entre To, CC, i CCO. Aquests temes són molt importants si vols gaudir d'una bona reputació a la xarxa, com també ho són altres que explica Na Magali sobre com comunicar-se a través de blocs, correu, xarxes socials, fòrums,...

Un dels capítols que més m'ha cridat l'atenció és el de les formes que tenim d'enviar correus electrònics i de les situacions compromeses i alarmistes que es creen per no descriure el context i posar-nos en la pell de qui ho llegirà. Potser per les presses o potser per deixadesa, escrivim ràpid i escuet. A vegades és necessari donar més explicacions perquè no hi hagi males interpretacions. I hi ha coses que no es poden dir per correu electrònic. Els correus massa llargs tampoc solen ser massa eficients.

Jo crec que feia un ús excessiu del correu electrònic. Aquest any pens, però, que m'he moderat. Ara mesur més cada interacció.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies Bel, per llegir-me i també per publicar els teus comentaris.
Personalment, la meva gran obssessió ha estat l'abús del CC en el correu corporatiu ja que sempre hi ha diferents persones que porten un projecte o un grup de treball. Però, és necessari que totes rebin còpia de tot?
Amb el correu amb altres empreses no ho podem evitar tant però internament hem treballat per incorporar eines (en el nostre cas Salesforce i Basecamp) per tal de no haver-nos de copiar entre nosaltres.Així, només llegim el correu quan el necessitem i no enms saturem les bústies de temes dels que només volem estar "atents"
Gràcies!

Bel ha dit...

I què tal el Basecamp? Estàs satisfeta amb aquesta aplicació?