Pàgines

dimecres, d’agost 05, 2009

Sentint i aprenent


Vaig quedar remull. Estava a la proa de l'embarcació navegant ràpid a veure una de les mànigues abans de tornar a port. L'Embat va arribar als 20 nusos. Com més ens atracavem als velers més violentes eren les ones. Exactament tres van ser suficients per deixar-me remull, tal qual si hagués pegat un capfico vestida i hagués tornat sortir. No em va importar. El vent i el sol es van encarregar d'eixugar-me la roba aviat. La frescor la vaig agrair. Una de les darreres fotos va ser just després del viratge de l'Alfa Romeo, que avui es posaria en primera posició.

Fins ahir no sabia res de regates. Ahir, el primer dia de la 28 edició de la Copa del Rey de Vela vaig aprendre un munt. Es realitzaven regates en tres camps de regates al mateix temps, on hi competien embarcacions de diferents categories. Hi ha 3 àrees de regates on més de 100 embarcacions es disputen els primers llocs. En un dia es poden realitzar diferents mànigues (carreres) ja que les distàncies dels recorreguts dels circuits no són gaire grans. Per sortir, les embarcacions s'alienen en front d'una línia imaginària entre dos punts que són dues embarcacions de l'organització. La dificultat consisteix en mantenir les embarcacions sense creuar la línia imaginària abans de donar la sortida, si la creues et penalitzen i has de tornar a rera perdent un temps valuós. Quan es dóna la sortida comença la competició. Un dels moments més emocionants i espectaculars són els viratges a les boies del circuit. Guanya el primer que arriba. Es puntuen totes les mànigues de tota la setmana per proclamar el campió.

Cada dia a la web de la Copa del Rei publiquen una nota de premsa amb els resultats del dia. Més interessant encara és consultar els resultats a la web (no record com he arribat navegant en aquesta pàgina) i consultar qui són els armadors de les embarcacions participans. És un bon exercici cercar a la xarxa la identitat d'aquestes persones que inverteixen milions d'euros en aquestes preuades embarcacions i les tripulacions.

Al twitter oficial es pot seguir tota la informació interessant que es va publicant al llarg del dia en diferents llocs i en diferents formats.

Aquí les fotografies que vaig fer dilluns.