Pàgines

divendres, d’agost 07, 2009

El primer comentari anònim d'aquest bloc

Ahir per primera vegada en aquest bloc algú va deixar un comentari anònim al primer apunt que he escrit que parla de política, en la secció Think Global Act Local.
No em va sorprendre gens. La veritat és que ho esperava. Tot i que em pensava que alguns dels primers comentaris anònims serien d'atac, però no ha estat així, m'han aportat informació important, que hauria de verificar, d'alguna manera, fins a quin punt és de fiar, ja que el comentari és anònim i no sé la reputació de la font.
Això és una evidència que confirma una de les tesis de la japonesa Akiko Orita, per participar en els afers públics (e-government) a vegades cal mantenir l'anonimat per no entrar en prejudicis. Crec que la societat mallorquina no està tan lluny de la japonesa en aquest aspecte. Aquí a Mallorca tothom s'arriba a conèixer i la gent no sempre diu el que pensa o no ho acaba de dir, per por, per prejudicis, pel que diran, per la imatge, per les relacions socials que poden comprometre. Pens que es podria demostrar que la Teoria dels Sis Graus de Separació que va provar Stanley Milgram, a Mallorca es redueix a 2 o 3. Potser ara que tenim Facebook i hi ha tants de grups dedicats a Mallorca amb tants de mallorquins etiquetats es podria arribar a demostrar que els escalons de separació disminueixen.