Pàgines

divendres, d’abril 14, 2006

Sistemes de recomanacions

Estava cercant recomanacions de pel.lícules, ja que no tenc massa temps de seguir l'actualitat cinematogràfica, i casualment he trobat aquest article interessant per construir sistemes de recomanacions i futures línies d'investigació:

Enrique Herrera-Viedma & Carlos Porcel & Lorenzo Hidalgo. Sistemas de recomendaciones: herramientas para el filtrado de información en Internet [on line]. "Hipertext.net", núm. 2, 2004.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

hola Bel. No em coneixes. Em dic Guillem i estic pensant de fer el doctorat de la UOC. No conec ningu que el faci, i t'he trobat a tu al google. Només vull saber si val la pena, si està ben organitzat etc.

gràcies
http://laboladelmundo.net

Bel ha dit...

Hola,
els cursos han estat bé, molt interessants, molt ben estructurats i molt bon professorat.

El problema és alhora de fer la tesi. No trob ningú dins la UOC que pugui dirigir o codirigir la tesi que vull realitzar. No sé si és que encara no he aconseguit tocar a la porta adequada o si no tenen prous directors/es disponibles, assequibles, i preparats/des per temes multidisciplinars. De totes maneres, encara no he trobat l'esperança de trobar-lo/-la.

Per aprendre i formar una bona base sobre la investigació en la societat de la informació t'ho aconsell perquè et donen les eines. Ara si l'objectiu és acabar la tesi hi ha obstacles, per molt motivat que estiguis.

Anònim ha dit...

Gràcies Bel

Estic pensan't-ho seriosament. Això de la falta de directors de tesi és un problema... et poden dirigir des d'una universitat externa?

Tinc entès que en acabar el DEA et donen un master també ¿oi? Te'l fan pagar, suposo... molt car?

gràcies altra vegada
i sort amb el director/a!!
guillem

Bel ha dit...

Bé, jo he trobat un possible director en una altra universitat. Tenc dues possibilitats, o canviar d'expedient i doctorar-me per aquesta altra universitat o trobar un director o directora a la UOC que vulgui codirigir la tesi.

Supòs que és normal que a la UOC faltin directors, bé, tampoc no ho puc afirmar que en faltin, potser és que jo he tengut mala sort i no en trob que me vagin bé pel tema. Ho dic però perquè si no ho tenc mal entés en els 5 o 6 anys que s'ha posat en marxa el doctorat hi ha més de 600 doctorants. No sé com està aquesta xifra en altres universitats.

Tampoc no sé, si pels directors és importants que els doctorants s'integrin en la universitat i en el seu equip investigador, però per una persona que fa feina ja en un altre lloc, això és díficil.

En quant el master, en teoria t'ho donen, ara m'has fet pensar que encara no he rebut el paper aquest per penjar a la pared. Però el que costa no és pagar el paper que diu que tens un master, sino els cursos de doctorat.

Anònim ha dit...

Gràcies un altre cop, Bel. Per cert, he estat mirant el teu poema pictòric. Et felicito, m'agraden molt els teus quadres, espero que tinguis sort amb l'exposició. de fet he posat un link al meu blog ( http://laboladelmundo.net) perquè hi tinc un apartat dedicat a les finestres (Resulta que des de fa una pila d'anys quan vaig de viatge m'inflo a fer fotos de finestres...).

En fi, potser ens "veurem" el curs que ve per la uoc.