Pàgines

dijous, d’abril 20, 2006

Resultarà que els guerrers del marketing de guerrillas són els bloggers?

"Necesitamos:
Una persona con dotes para las relaciones "virtuales", para el networking, que le guste escribir en la blogosfera, y en foros de debate afines. "

Això és un retall d'una oferta de feina.

Vista l'oferta, que sembla totalment seriosa, per les persones que la donen a conèixer i pel lloc on està publicada, està clar que està naixent un nou perfil de professional, que és una mescla de vells perfils (relacions públiques) combinat amb noves habilitats (relacionar-se a través de la xarxa).

No sé si bé o malament, però aquesta feina d'anar pels foros i participar, de forma ètica, donant a conèixer allò que interessa donar a conèixer, jo li deia "marketing de guerrillas". Amb aquesta oferta de feina, sembla que per fer de guerrers de guerrillas ara també cal ser blogger. És com si tenir un blog donàs un estatus superior per crear més poder alhora de participar i d'influir a partir de les pròpies aportacions.

El més impresionant, és que tota aquesta "feinada de formigues" (que li dic jo) ja s'està oficialitzant com un perfil de treball, amb unes característiques donades. El més important és no oblidar que tot aquest tipus de comunicació sempre s'ha de fer respectant les regles de joc i de comportament tant de la xarxa (netiquette) com de cada comunitat virtual on es participa, com del bon networking com de la blogosfera. Si no és així, aquest tipus de comunicació serà contraproduent per l'empresa per la qual es treballa. També és molt important que la persona que faci aquest tipus de feina se senti part de l'empresa, accés a informació rellevant d'aquesta, que es pugui difondre , i a més, tengui personalitat pròpia, i que tengui clar sobretot, del que no pot parlar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé si ve exactament al cas, però sé de bona fons que els militars -com a mínim, els de la secció de reclutament- es ficaven en fòrums per conèixer de primera mà què pensaven els joves. Si el comportament era ètic o no, o de quina manera hi intervenien no ho sé.

Fernando Polo ha dit...

Gracias, Bel,

Por referenciar la oferta (lo primero), y por el voto de confianza en nuestra seriedad (lo segundo).

Respecto al tema de la ética, desde nuestros inicios con DiceLaRed, hemos venido teniendo discusiones al respecto, porque escuchábamos y ordenábamos, lo que otros decían en la Red.
Ahora, simplemente, y como evolución lógica, hemos pasado a hablar también. Al menos, no nos podrán achacar que no hemos escuchado lo suficiente, antes de hablar ;-)