Pàgines

divendres, de gener 02, 2009

Desig, il.lusió i energia

Durant l'any 2008 he tengut aquest bloc un poc abandonat perquè la feina quotidiana m'absorbia més que l'energia que em quedava per poder investigar més sobre la comunicació mediada per ordinador i el que això suposa en la construcció de la identitat, la imatge i la reputació digital.

Tot i així durant l'any 2008 s'ha consolidat un gran projecte que va néixer, en part, gràcies a la temàtica d'aquest bloc, l'exposició sobre Identitat Digital, que es pot veure a Eivissa fins dia 30 de gener.

A més, durant l'any 2008 han nascut dues col.laboracions embrionaries de part de na Neus Arqués i d'en Marçal Moliné, que veuran la llum ja entrat l'any 2009.

Es pot dir que l'any 2008 ha estat un any de consolidació i de l'aplicació dels coneixements adquirits des de l'any 2003. A més, he après un poc més a gestionar, coordinar, formar i, molt important, delegar.

L'any 2008 també ha estat un any entretingut xafardejant pel Facebook i explorant les possibilitats de comunicació d'aquesta plataforma. Avui és el que tenc més fresc perquè és una de les plataformes que tenc més recents d'ús. A part, també he experimentat executar activisme digital, tot i que ho fes de forma anònima digitalment, encara que els interessats saben bé quines persones físiques hi ha al darrera. De totes maneres, hi ha coses que s'han d'utilitzar altres vies perquè són molt més efectives. L'important, al cap i a la fi, és, en funció de l'objectiu de comunicació que tenguis, buscar les millors estratègies, accions i instruments, i saber quina és la prioritària i quines són de suport. Això anirà en funció del públic objectiu, dels intermediaris i del missatge o missatges a comunicar.

L'any 2009 es presenta dens en el meu lloc de feina habitual. Tenc a punt de començar la coordinació de bastants de projectes d'innovació social basat en l'ús de les TIC i d'anàlisi de la societat de la informació a les Illes Balears, a més, dels propis de disseminació dels projectes de l'IBIT. Les primeres feines seran de planificació i les següents la de formar equips per cada un dels projectes. Hem crescut, i més que mai cal estar més organitzats, així ens ho recorda el nostre director.

A part d'això necessit seguir col.laborant amb gent de fora en projectes puntuals, perquè em donen inputs i punts de vista diferents que em carreguen d'energia que després puc abocar en els projectes de cada dia.

Per això són importants el desig i la il.lusió perquè són elements essencials per produir l'energia que necessita el cos i la ment per seguir produint i gestionant i creant projectes, en el meu cas, que incorporin l'ús de les TIC en la vida de les persones i les empreses.

Un altre element essencial per carregar-se d'energia és mirar, observar, retratar, retenir i compartir per recordar. Aquestes festes ho he fet amb el bloc sobre el viatge que vam fer a Tailàndia el passat més d'Agost. Viatjar permet descobrir com s'organitza la gent, quins sistemes d'informació empren, com es comuniquen, la densitat dels missatges, la dificultat dels idiomes, la complicitat dels viatgers, la capacitat de despertar il.lusions per conèixer nous indrets, la importància de les relacions humanes i les relacions comercials, ...

2 comentaris:

ComuniSfera ha dit...

me alegro del balance y de los proyectos, y espero que nos los sigas comentando como hasta ahora. un saludo

Bel ha dit...

Gracias Daniel, como ves la tesis ha pasado en lista de espera, aunque lo más básico del tema está dando bastante de si para empezar. Veremos como puedo poner hilo a la aguja otra vez.