Pàgines

diumenge, d’agost 03, 2014

Show your work. 10 Ways to share your creativity and get discovered

Lectura d'estiu.

Estic llegint el llibret d'Austin Kleon: "Show Your Work!: 10 Ways to Share Your Creativity and Get Discovered (English Edition) ". El vaig comprar a la llibreria del Macba a Barcelona, pertany a La Central.

Kleon es defineix com una escriptor que dibuixa. De fet, el llibre està ple de dibuixos, il.lustracions, figures, en blanc i negre. Explica com es pot mostrar i compartir el treball encara que no estigui acabat.

Diu que no mostris ni cans, ni moixos, ni bebés, ni menjars,.. mostra la teva feina, crea networking. I, explica que si la feina no està acabada i no es pot mostrar el producte final, mostris el procés. El procés és, un esboç, el que has après, el que estàs llegint,... En fi, un llibre molt evident, però que està ben ordenat, fàcil de llegir, i que et recorda el que ja saps, el que has de fer, però que per circumstàncies no fas (no faig).

Un consell que dóna Kleon és tenir en compte el temps. Diu: no pensis en projectes, no pensis en anys, no pensis en setmanes, no pensis en mesos. Pensa en dies. Pensa que la teva unitat de treball és un dia. Per tant, pensa quin temps tens del dia per donar a conèixer el que fas. Un dia pot ser un tweet, un altre un apunt al facebook, un altre una fotografia a instagram, un altre un pin a pinterest,.... Però no oblidis el blog o el web. El teu espai digital, el teu arxiu, el lloc on les coses han de quedar ordenades i arxivades és el teu blog o la teva web. És el lloc on poses les teves notes, i on ordenes el teu treball, per poder-lo consultar en el futur i que te serveixi de font d'inspiració. La resta, totes les plataformes socials, són eines d'inspiració i de difusió, però l'important és mantenir un blog o un web.

Kleon recorda que avui en dia és quasi més important l'activitat digital que no el CV (ell escriu "résumé"). Per tant, ens recorda l'importància de mantenir aquesta activitat digital, però no per compartir el dia a dia personal, sino els aprenentatges per seguir amb la nostra vida professional.

Vos recoman el llibre com a lectura d'estiu, per recordar i inspirar-vos, i perquè vos torni venir ganes o vos faci ganes mantenir un blog amb les vostres reflexions, anotacions, "book",...

Aprofit l'apunt per comprovar si funciona el sistema d'afiliació d'Amazon. Si vos fa ganes comprar el llibre clickau aquí primer i comprau-ho en menys de 24 hores. Si vos agrada comprar ensumant i tocant, qualsevol llibreria es bona per perdre's entre les estanteries i el paper.