Pàgines

dissabte, de juliol 29, 2006

Com programau els vostres viatges d'estiu?

Pas la pregunta a tots aquells que estigueu programant un viatge de forma independent.

Vos cont com ho faig jo.

  1. Decidir el destí. Costa, de fet hi pensam des que hem acabat l'anterior viatge.
  2. Comprar bitllet d'avió. Monitoritzar ofertes, estar atent, i com si es tractàs d'invertir en borsa comprar els bitllets quan trobem que és el millor moment. Ho compram directa a la companyia aèria. Utilitzam comparadors per veure quina és la companyia aèria més assequible i descobrir noves companyies aèries en funció al destí.
  3. Normalment és un lloc desconegut. No sabem res. El primer és decidir la ruta en el destí en funció als dies que tenim.
  4. Cercar un poc per internet si trobam algú que expliqui alguna ruta interessant o alguna agència de viatges que posi els dies recomanats per estar-se en cada lloc.
  5. Comprar una guia en paper. Mirar quines rutes proposa segons el temps disponible
  6. Amb 4 i 5 dissenyar ruta segons els recursos que exposen en cada lloc i el que ens semblarà que ens fa més ganes veure. Intuir quants de dies necessitarem estar en cada lloc.
  7. Tornar a Internet a meam si hi ha alguna eina que ens ajudi:
    1. No reservam hotel. I ens molesta la publicitat dels hotels.
    2. No volarem amb avió en el destí. No necessitam cercadors de vols.
    3. Cercam cercadors de rutes i preus d'autobusos. Sovint els que trobam no hi ha els nostre destins.
    4. Cercam llocs interessants que visitar
  8. He provat de planificar el viatge amb el trip planner de http://travel.yahoo.com. Però comparant la informació amb la que trob a la guia en paper no m'acaba de convèncer. La idea és bona, però no hi ha informació suficient.
Què necessitaria i no trob? Si algú em pot ajudar m'aniria perfecte.

1. Un lloc que m'ajudàs a triar el destí per quan no sàpiga on he d'anar. Però no amb un mapa mundi ni amb ofertes per preus.
2. Quan he triat el destí rutes predefinides de diferents temàtiques o mesclades, indicant els principals atractius de cada lloc de cada ruta.
3. Poder combinar diferents rutes i modificar-les
4. Mirar el transport que necessit per anar d'un lloc a l'altre, utilitzant el mateix transport públic que empra la gent d'allà. I normalment sense avions interns, ni havent de llogar cap cotxe. Poder mirar els preus. Necessitaria fer un pressupost.
5. Un cop triats els llocs on quedaré a dormir i els dies, oferta d'hotels en funció al meu pressupost, i situats damunt al mapa per proximitat als llocs que visitaré.
6. La possibilitat d'anar canviant els dies i la ruta en destí, segons el que vagi vegent i experimentant un cop sigui allà.

Hi ha algun portal de viatges o agència de viatges que ofereixi la informació d'aquesta manera?