Pàgines

dimarts, de juny 19, 2007

Vida social

Potser als paísos mediterranis, als pobles o a les ciutats petites no ens plantejam formes online d'engrandir la nostra vida social en el món real perquè ja en tenim a bastament i sovint ni tan sols tenim temps de veure a qui ens agradaria veure. O això sembla.

En canvi diuen que els francesos, sobretot a París, són més individualistes i tenen cercles socials més reduïts (no sé si és cert, però ho he sentit a dir). Si fos cert, entendria perfectament que hagin sortit aplicacions que de forma virtual reuneixin gent que estan a prop de forma real i els convoquin per sortir junts. És el cas de Sortir sur Paris i Peuplade, que enfocat a públics objectius diferents, tenen l'objectiu de reunir presencialment la gent propera. Aquí susa fer-ho amb kedadas y beers and blogs, però el que pretenen els francesos és fer-ho de forma més genèrica, sense necessàriament haver de ser un freaky per tenir una excusa per quedar amb gent similar.

(Notícia publicada a Le Monde)

El repte a un poble, com podria ser qualsevol poble de Mallorca, seria construir una aplicació que te permetés entablar conversacions amb gent que potser coneixes de vista, que te saludes, però que mai has estat capaç d'intercanviar més de dues paraules amb ella. Potser ens enduríem més de dues agradables sorpreses.

L'altre dia a un bar, parlant amb una amiga meva, vam pensar que estaria bé que hi hagués algun tipus de relacions públiques virtual, o potser algun tipus de xat, no sé, de la gent del bar, on, ja que als bars musicals difícilment es pot conèixer una altra persona parlant, hi hagués algun tipus de sistema que trencàs el gel. Potser ja existeix en algun lloc alguna iniciativa similar. Fa uns anys, per exemple, et podies trobar amb gent afí pels carrers o el metro de Londres programant el mòbil. Però s'ha de tenir en compte que la forma d'actuar del relacions públiques virtual per fomentar el networking o el netliguing real dins el bar hauria d'actuar diferent si és un bar on la gent no se sol conèixer o si és un bar on la gent potser es tengui vista.

Si és donàs aquest cas potser les marques de begudes o snacks estarien interessades en crear aquestes comunitats o participar-hi. S'hauria de consultar amb en Pere Rosales, expert en comunitats virtuals.