Pàgines

dimecres, de febrer 04, 2009

Risto Mejide. El pensamiento negativo

Sincerament, no m'ha agradat, en general el llibre de Risto Mejide. El vaig comprar i llegir ja fa més de mig any, no sé si arriba a l'any. Mejide no fa cap venda enganyosa, avisa a la contraportada: "La buena noticia es que este libro no te va ayudar a nada. La mala, que lo va a prentender". Tot i així el vaig comprar per pura curiositat, ni més ni menys.

Però he de reconèixer que si que m'han agradat una sèria de coses:
  • Subtítol: Acierta mal y pensarás
  • Desagradecimientos: en la línia de la impertinència de Mejide. Ho he trobat divertit.
  • Quan queden 141 pàgines per acabar el llibre el desvarieig que duu a damunt és tal, que o t'ho llegeixes una nit de marxa, un capítol a capítol amb amics que els hi agradi desvariejar una estona o no és aguantador. Tot té la seva utilitat, sobretot els braimstormings com "las 50 maneras de dividir el mundo" o"50 razones a bote pronto para seguir utilizando condón". És pot considerar un manual exemplar per ensenyar a a fer braimstormings.
  • L'enumeració de les pàgines, començant al revés, així sabem quantes pàgines ens queden per llegir: p.186 "Cada vez que leo un libro me obsesiono por tener controlado en todo momento cuántas páginas me faltan para acabarlo (...), he decidido paginarlo hacia atrás". Ho he trobat una decisió intel.ligent.
  • P. 161 Mediocres: "Todo acabó cuando decidieron no decidir". Ho trob una gran frase digne de citar.
  • P. 151. M'alegro de ser del 20% dels lectors que han comprat el llibre per llegir-lo més enllà d'aquesta pàgina, perquè arrib a la p. 141 on Mejide manifesta: "Casi ninguna marca ha entendido de verdad el primer postulado del Cluetrain Manifesto, eso de que los mercados son conversaciones". UAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUU. Que digui això un expert en grans marques i la personalització de la marca en ell mateix significa que hi ha un gran repte per endavant per fer entrar les marques en "las conversaciones".
Altres escrits a aquest bloc sobre aquest personatge, aquí, i aquí.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaya, muy interesante. Me consideraba abierto de mente, pero no tanto como para leer un libro como este.
Tendre que hacer un esfuerzo...

Anònim ha dit...

Jo no vaig poder amb aquest llibre. És un festival d'aforismes, un estil molt anys 90 de fer literatura, la matèria primera de molts publicistes; també és això el 13,99 Eur del Frédéric Beigbeder, però almanco ho novel·la.

Bel ha dit...

Sa veritat, ni l'un ni l'altre, però jo som del gremi i tenc curiositat per saber que escriuen. Sort d'Internet i he pogut anar més enllà. Tot i que m'encanta la creativitat i la bona publicitat (que no abunda) no sé si el hagués resistit en aquest sector tan dur.