Pàgines

dissabte, de juliol 01, 2006

Confiam amb Google?

Via Oscar Barber llegesc que Google ha llançat el Google Check Out, una espècia d'intermediari que té com a valor la confiança dipositada en ell perquè ens validi les transaccions econòmiques.

Però la pregunta és si confiam amb Google, i si realment els usuaris tenim tanta por com per haver de confiar amb un intermediari tan poderós i que ho controla tot i que també controlarà el que consumim. Feia Poc, Jose A. del Moral feia ressò de la omnipresència todapoderosa del senyor Google.

No ho sé, eh? preferesc trobar empreses amb les que tengui confiança directa i comprar en aquestes que comprar a través de Google. Primer. Perquè no vull que una sola empresa controli tot el que faig o deix de fer o compr o deix de comprar. Segon. No confii amb una empresa de la qual he sentit tantes vegades que és difícil contactar amb ells. Tercer. Potser si trob els arguments oportuns canvii d'opinió al respecte.

Aquests arguments poden ser: 1. Si realment te facilita reduir les gestions. 2. Si pots comprar allà on vols i no només els afiliats a Google. 3. Si les regles de joc estan molt clares. 4. Si pots comunicar-te amb el teu idioma. 5. Si quan envies un correu o telefones et responen de forma interactiva.

Però de totes maneres pesa molt que una empresa pugui saber tot el que fas, tens, amb qui te relaciones (enviant i rebent correus,...), que penses (blogs), que compres, on , que et gastes amb les compres, ...

Clar això per la investigació de mercats és fantàstic si realment són capaços de creuar tanta d'informació i treure'n conclusions.

En fi, el mercat supera la ficció. Quan la burocràcia administrativa se simplifiqui tant com les transaccions comercials potser haurem arribat a l'administració electrònica y haurem aconseguit l'eficiència administrativa.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

És així: costa molt contactar només amb ells. Ho fan sense personalitzar els missatges i sense escoltar. És el que vaig dir-los-hi quan van respondre, 4 mesos després, amb una altre resposta estàndard, la meva expulsió d'AdSense.

http://mnm.uib.es/gallir/posts/2005/12/23/553/

Van expulsar el meu compte quan estava al menéame i per 3 clics (potser 5) mentre provaba el centrat del banner.

El menéame, un lloc que ara és a AdSense i amb els banners comprats per Yahoo car semblen interessats a anunciar-se al nostre lloc.

Tenim AdSense perquè en Ricardo va obrir un altre compte, a nom seu (jo hi som proscrit, literalment) després de provar varis llocs i no trobar-ne cap que donés la varietat suficient de publicitat com per a que els visitants hi fessin clic i aconseguir ingressos abastament. No per a res de l'altre món, sinó pel que és el nostre objectiu immediat, encara: pagar el hosting del menéame.

Tothom compra anuncis a l'AdSense, cosa que fa inviable alternatives. No és gens bo :(

Mentxu ha dit...

Ummm, pues mi amigo Ignazio está googlelizado a tope!!!! Sin "Godgle" no podría vivir!!
http://ignazio.blogspot.com/

Yo le digo que mi abuela suele recomendar tener huevos en diferentes cestas por si las moscas, pero él nada... tan googleadicto como yo a los wikis ;-)

Espero que se pase por este blog y deje su propia reflexión

Bel, ¿qué tal otro cuadro sobre google? ;-) Me tendré que ir un mes a Mallorca para hacer tanto cuadro que tenemos en mente!!!!!

Bel ha dit...

Si Google està al capdavant al cap i a la fi és perquè té molts de seguidors. Jo mateixa empro Blogger perquè per mi és més fàcil potser que altres. Tot i que els Blogs de Balearweb també estan molt bé i deixen posar seccions que també és molt important.

Bel ha dit...

De cada dia em fa més ganes seguir pintant. :-)
Gràcies.

Anònim ha dit...

Hola Bel, com bé dius cada dia Google sap més de nosaltres!

Des de donar-nos el material de les nostres cerques a gestionar el nostre mail o la nostra agenda!

I ara inclús la VISA!

On anarem a parar? Ni idea, el boom segueix creixent i agafant força. Ls aplicacions "2.0" no paren de sortir i sembla que ara tot és xauxa!

Esperem q duri i que com a usuaris ens pogam beneficiar d'eines potents i de franc! ;) i a poder ser mantenint la màxima privadesa de les nostres coses.

Salut!

Anònim ha dit...

«Si Google està al capdavant al cap i a la fi és perquè té molts de seguidors. Jo mateixa empro Blogger perquè per mi és més fàcil potser que altres.»

En informàtica la quantitat d'usuaris no és una dada gaire consistent, perquè sovint no hi ha prou coneixement ni experiència per a saber triar. Cal preguntar-se si farien el mateix amb més coneixement. Cal esperar que arribarà --i creuo els dits.

En el cas dels que sí saben de què va, com tu, aleshores potser cal preguntar-se si la comoditat en qüestió significa sacrificar qualque llibertat essencial. En tecnologia sovint ens ofereixen comoditats, només. Però després tenen sorpresa.

Si els usuaris fossim més experimentats i fessim aquests anàlisi, per després no usar els serveis que no convenen, aleshores ells canviarien moltes condicions d'ús que ens perjudiquen. Sortiria bé.

Parlo de paladar bític general. En el cas de Google no puc dir res dolent excepte del Google AdSense i les condicions del programari que ofereixen. Aquí en vaig parlar: http://blog.bitassa.cat/arxiu/2006/06/18/507/